Inschrijven nieuwsbrief

Op 18 en 19 november speelt Jonas Winterland zijn eerste officiële concerten in Nederland in het gereputeerde Theater Bellevue. Boek je tickets via deze link.

Singer-songwriter Jonas Winterland viert zijn 10-jarig artiestenbestaan met de voorstelling ‘Retrospect’. Geflankeerd door absolute topmuzikanten zingt hij zijn mooiste songs een nieuw decennium in.
Winterland debuteerde in 2013 met ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’, een album vol broze liedjes over liefde, leven en dood. De plaat kampeerde maanden in de hitlijsten en kreeg een nominatie voor de MIA’s. Ook helden als Tom Barman (dEUS) en Raymond van het Groenewoud verklaarden zich fan. De muziekpers hoorde dan weer echo’s van Eels en Spinvis en bombardeerde hem tot ‘het Nederlandstalige equivalent van Leonard Cohen’.
10 jaar later heeft Winterland een rijk oeuvre bij elkaar geschreven. In ‘Retrospect’ laat hij met verve zien waarom tijdloze songs als ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’, ‘Het meisje uit het lied’, ‘Ik hou je warm’ en ‘Overal mist’ klassiekers zijn geworden.

Met: Gianni Marzo (gitaar) en Seraphine Stragier (cello en harp).