Inschrijven nieuwsbrief

‘Luizenmoeder’ Lynn Van Royen schittert in clip Jonas Winterland

Kijk hier!

Na de succesvolle albumrelease van ‘Berichten uit de schemerzone’ – ‘Groots in zijn nederigheid’ lazen we daarover in de pers – lanceert singer-songwriter Jonas Winterland vandaag de videoclip bij ‘Overal mist’, zijn nieuwste single.

De hoofdrol in die filmische clip wordt vertolkt door topactrice en ‘Luizenmoeder’ Lynn Van Royen, recent nog gelauwerd als Beste Actrice op het tv-festival van Monte-Carlo voor haar hoofdrol in Beau Séjour.

Lynn Van Royen: ‘‘Overal mist’ sprak mij onmiddellijk aan door de grote herkenbaarheid. Je voelt dat het lied voor Jonas heel dichtbij zit, maar als luisteraar had ik die info niet nodig om geraakt te worden.’

Voor de introverte songwriter is ‘Overal mist’ een sleutelnummer op zijn nieuwe plaat: ‘Tot voor kort dacht ik dat ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’ mijn meest tijdloze song was. Maar vraag je het mij vandaag, dan gok ik toch eerder op ‘Overal mist’, een lied over zoeken naar je tweede adem.’

Regie en camerawerk waren in handen van Gorki-drummer Bert Huysentruyt, die samen met Jonas ook het scenario schreef.

‘Overal mist’ is de derde single uit ‘Berichten uit de schemerzone’, na ‘Plaats onder de zon’ (ft. Chantal Acda) en ‘Treuzelaars’. Eind januari stelde Winterland zijn plaat voor tijdens een live-sessie met o.a. Frank Vander Linden en Marble Sounds als muzikale gasten.

Kijk hier!