In aanloop naar de Werelddag Dementie (in Vlaanderen op 19 september) verschijnt "Wie ik ben en hoe ik heet", een lied over alzheimer, als nieuwe single. Ik schreef dit lied toen ik erg aangedaan was door een documentaire over dementie.

Voor de videoclip sloeg ik de handen in elkaar met Alzheimer Liga Vlaanderen, een patiënten- en vrijwilligersvereniging van, voor en door mantelzorgers en familieleden van personen met dementie. Bekijk de clip hier.

Vergeten en vergeten worden is een thema dat mij sowieso bezighoudt en dat dus ook regelmatig in mijn songs opduikt. Uiteindelijk proberen we allemaal op onze eigen kleine manier om sporen na te laten. We willen iets betekenen. Terwijl het eigenlijk doodnormaal is dat je na verloop van tijd vergeten wordt. Onze ouders en onze grootouders herinneren we ons natuurlijk nog, maar daar houdt het meestal op. Dat is ook de normale gang van zaken. Maar dat je tijdens je leven zelf al begint te vergeten, of vergeten wordt door wie je dierbaar is, die gedachte jaagt mij angst aan. Daarom vind ik het belangrijk om aandacht te vragen voor mensen met dementie.

Alzheimer Liga Vlaanderen heeft de visie dat je steeds de mens centraal moet blijven stellen, niet zijn ziekte of aandoening. Daarom hebben we geen donkere of zwaarmoedige clip gemaakt, maar een ode aan het leven en de eeuwige jeugd.

Lees alles over Alzheimer Liga Vlaanderen en de Werelddag Dementie op www.alzheimerliga.be.

Warme groeten

Jonas