Inschrijven nieuwsbrief

Singer-songwriter Jonas Winterland viert zijn 10-jarige artiestenbestaan met de voorstelling ‘Retrospect’. Geflankeerd door absolute topmuzikanten zingt hij zijn mooiste songs een nieuw decennium in.

Winterland debuteerde in 2013 met ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’, een album vol broze liedjes over liefde, leven en dood. De plaat kampeerde maanden in de hitlijsten en kreeg een nominatie voor de MIA’s. Ook helden als Tom Barman (dEUS) en Raymond van het Groenewoud verklaarden zich fan. De muziekpers hoorde dan weer echo’s van Eels en Spinvis en bombardeerde hem tot ‘het Nederlandstalige equivalent van Leonard Cohen’.
10 jaar later heeft Winterland een rijk oeuvre bij elkaar geschreven. In de jubileumvoorstelling ‘Retrospect’ laat hij met verve zien waarom tijdloze songs als ‘Mensen zijn gemaakt van dun papier’, ‘Het meisje uit het lied’, ‘Ik hou je warm’ en ‘Overal mist’ vandaag klassiekers zijn geworden.

Met: Gianni Marzo (gitaar) en Seraphine Stragier (cello en harp).

DE PERS OVER JONAS WINTERLAND
'Winterland zet de tijd stil. Groots in zijn nederigheid.' (De Standaard)
'Een plaat zoals die in het Nederlands nooit eerder gemaakt is. Als tekstschrijver kan Winterland stilaan de vergelijking met de grote Leonard Cohen doorstaan.' (De Morgen)
'Van een verbluffende schoonheid.’ (Luminous Dash)
'Bloedmooie, trefzekere teksten. Veel beter zijn ze in onze taal niet te vinden.' (Enola Magazine)