Inschrijven nieuwsbrief

Recensies

De pers over 'Berichten uit de schemerzone'

'Winterland zet de tijd stil. Groots in zijn nederigheid' (De Standaard)

'Van een verbluffende schoonheid. Berichten Uit De Schermzone is een heerlijk album geworden. De zachte, wat fluisterende stem van Jonas Winterland baant zich moeiteloos een weg van je oren naar je hart. (Luminous Dash)

'Een boek waarin het heerlijk langzaam bladeren is om elke zin en elke noot ten volle te savoureren (Damusic.be)

'Als tekstschrijver kan Winterland stilaan de vergelijking met de grote Leonard Cohen doorstaan.' (De Morgen)

'Bloedmooie, trefzekere teksten. Veel beter zijn ze in onze taal niet te vinden.' (Enola Magazine)

De pers over "Liever uit balans"

RECENSIES:
- “Een concert dat intieme breekbaarheid aan vrolijke zelfrelativering wist te koppelen. Een magische combinatie.” Concertrecensie De Standaard (****)
- Recensie Enola Magazine (8 op 10)
- VRT-journaal 27 januari
- Recensie Het Belang van Limburg (8 op 10): "Prima plaat, van een liedjesmaker die hiermee overtuigend toont dat hij meerdere pijlen op zijn boog heeft."
- Recensie DaMusic

INTERVIEWS
Lees hier een interview met Humo.

De pers over "Zwaartekracht en andere verzinsels"

“Een plaat zoals die in het Nederlands nooit eerder is gemaakt. Als tekstschrijver kan Winterland stilaan de vergelijking met de grote Leonard Cohen doorstaan.” (De Morgen)

“Een steengoede plaat. Nu de hindernis van de moeilijke tweede genomen is, ligt de weg naar de eeuwige roem helemaal open.” (Cutting Edge)

“Geslaagde ontbolstering van Jonas Winterland.” (De Standaard)

“De ontbrekende schakel tussen Eels en Leonard Cohen.” (Marie Claire)

“Bloedmooie, trefzekere teksten. Veel beter zijn ze in onze taal niet te vinden. Een emotioneel intelligent en daardoor authentiek album, waarop Winterland met angstaanjagende precisie uw twijfels en vragen vat en littekens op hart en ziel zalft. Zwaartekracht en andere verzinsels is de perfecte tweede plaat geworden.” (Enola Magazine)

“Met ‘Zwaartekracht En Andere Verzinsels’ slaagt Winterland er weer in om je een dik half uur te laten zweven boven de aarde, los van alles. We voelen ons nietig, niet eens goed geplaatst om hier over te schrijven, maar tegelijk vervuld van een gelukzalig gevoel bij zoveel moois.” (Da Music)

“Gewoonweg magnifiek hoe de West-Vlaamse Leuvenaar rust vertaalt in tekst en muziek. Telkens slaagt de 32-jarige woordkunstenaar erin om je tot in je diepste vezels te raken. Geniaal bij elkaar gesprokkelde hersenkronkels.” (Menzo)

De Morgen: 'Bloedmooi debuut van een buitengewoon talent' (*****)

‘De titelsong is gewoon een classic: tijdloos en toch hedendaags. Ondanks de sobere omkadering een groots nummer. En dat geldt eigenlijk voor de hele plaat. Een bloedmooi debuut van een buitengewoon talent. Neem het van me aan: Jonas Winterland wordt een begrip.’

De Standaard: album van de week (****)

'Trage chansons zingt deze zanger, met een akoestische gitaar als grondtoon, filmische strijkers en zelfs blazers als een warme deken en teksten waarvoor zelfs de überkritische Raymond van het Groenewoud uit zijn bed wil komen. Een singer-songwriter die ambitieus genoeg is om in de eigen taal een buiging te maken voor Leonard Cohen.‘
(Lees de recensie hier.)

Pagina's