Inschrijven nieuwsbrief

Het album "Mensen zijn gemaakt van dun papier" ligt amper een week in de platenwinkel en het zorgt al voor beroering in de Ultratop, de officiële hitlijst voor Vlaanderen.

In de Ultratop Album Top 50 komt "Mensen zijn gemaakt van dun papier" binnen op plaats 20 en is daarmee de hoogste nieuwkomer, na The Jacquelines. En dat is nog niet alles.

Tot mijn niet geringe verbazing kom ik deze week als curiosum met 2 singles tegelijk - "Altijd halverwege" en "Mensen zijn gemaakt van dun papier" - binnen in de Ultratop Vlaamse Top 10, respectievelijk op nummer 10 en 9. (Dat zal even schrikken zijn voor de schlagerfans en de meisjes van K3.)

Hoewel de Vlaamse Top 10 - op z'n zachtst gezegd - niet mijn natuurlijke biotoop is en dit waarschijnlijk slechts een neveneffect is van de goede start van het album, kan ik mij herinneren dat bijvoorbeeld de Fixkes en Noordkaap daar ook ooit per ongeluk in beland zijn met geweldig straffe singles, dus waarom ook niet? Ik hou er op z'n minst een straf verhaal voor de kleinkinderen aan over.

Vooral heel erg bedankt aan iedereen die het album gekocht heeft. Voor wie dat nog wil doen: u kan nog steeds terecht in de platenwinkel of op iTunes.